Bild på logotyp

 

 

 

*

 

MINGELRECEPT

På årsmötet har vi som tradition att bjuda på smörgåstårta.


Bild på mingeltårta

Traditionell smörgåstårta
för vårt årsmöte
Receptet räcker till 2 tårtor
(= 40 - 50 personer).

4 st förpackningar landgångsbröd (Willys är lagom stora; Martin Olssons för stora)
20 st ägg
1 ask Bregott (400 g)
1,5 liter creme fraiche  
300 g majonäs
3 st crappfish á 170 g
curry, salt och peppar
till garnering:
2 burkar kaviar á 170 g (Röd och en svart beror på vad du tycker blir finast!)
1,2 kg skalade räkor
1 st gurka
1 ask cocktailtomater
citron
dill

Hårdkoka äggen; Dela på vitan och gulan; Hacka fint var för sig;
Lägg undan lite hackad äggvita till garneringen.
Kantskär brödskivorna; Smöra sparsamt ovansidor och kanter.
Blanda creme fraiche, majonäs, kryddor, crappfish och hackad äggvita;
Dela upp i två lika stora delar, en till vardera tårtan.
Lägg ut brödskivorna.
Bred ut majonäsblandningen på alla sex och stapla tre för vardera tårtan.
Bred majonäsblandningen även runt kanterna.
Garnera med gurkskivor runt om.
Garnera sedan översidan med räkor, äggulor, kaviar, tomater, skivad citron och dill.

 

Tiramisu

6-8 pers.

2 dl starkt nybryggt kaffe

0,5 dl kaffelikör eller rom

4 st äggvitor

4 st äggulor

1 1/4 dl strösocker

400 gr mascarponeost

grovt rivet skal av 1 citron o 1 apelsin

ca 200 gr kex savoiardi,biscotti

2 msk kakaopulver.

Låt kaffet kallna.

Blanda det med spriten. 

Vispa äggvitorna till hårt skum.

Vispa äggulorna med sockret riktigt vitt och pösigt.

Blanda ner osten smaksatt med citron- o apelsinskal.

Vänd ner äggvitorna. 

Doppa kexen snabbt i kaffet och spriten. 

Varva kex och mascarponesmeten i en form eller glas.

Låt stå några timmar kallt.